Cadee Industrial Cleaning

Corona maatregelen

Richtlijnen en details van aanpak

Stap 1: Elk type oppervlak heeft een verschillende “voorreiniging” nodig met een specifiek product, dat we in ons gamma hebben. Steeds goed reinigen van alle oppervlakken is nu nog meer van belang dan ooit. 

Stap 2 : Foggen van de ruimte met 20 micron sproeikop. Product: waterstofperoxide. 

Stap 3 : Nadien biedt het product HYC 110, dat voldoet aan de richtlijnen van de WHO en ECDC, de mogelijkheid om virussen op de juiste manier te doden. Dit product is pas sinds 20 april 2020 beschikbaar en speciaal ontwikkeld.  Dit is een laatste reiniging van de delen die niet konden klassiek gewreven of gereinigd worden.  De kleine en verborgen hoekjes. De tastbare delen in detail! 

Kort samengevat vragen WHO & ECDC 70% ethyl alcohol dat gelijk staat aan 50% isopropanol.  In het product HYC 110 bevindt zich 70<85% propaan-2-ol. Zoals je bemerkt is de procentuele aanwezigheid van vereist product hoger en nog effectiever dan officieel vereist.

Hier ziet U de verbinding van propaan-2-ol (wat ook gekend is als isopropylalcohol of isopropanol)

De WHO vraagt ook dat het product minimum 1 minuut onaangeroerd blijft, zodat het zijn werking kan voltooien.  Om het verdampen tegen te gaan werd een dampremmer aangebracht. Bij vele andere producten op de markt is dit niet het geval. Deze verdampen, door het hoge alcoholgehalte, reeds na 20 à 30 seconden.

Veel producten claimen ook virussen te verwijderen, terwijl het alleen gaat over bactericide (bacteriën) en levuricide (schimmels) werking is en dus niet voor virucide werking…

WHO richtlijnen (volledig document beschikbaar in bijlage).  

ECDC richtlijnen 

https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/coronavirus-SARS-CoV-2-guidance-environmental-cleaning-non-healthcare-facilities.pdf

Technische fiches van de producten zijn beschikbaar op aanvraag.